22 Temmuz 2009 Çarşamba

Universal Warrior

1993 yılında Zeppelin Games tarafından piyasaya sürülen shoot'em up oyunu...

Oyundaki amacımız 8 tane robot bulunan bir ligde üst sıralarda yer almaktı. Bunun için ise level'lardaki düşmanları öldürüp mümkün olan en kısa sürede finish bölgesine ulaşmamız gerekiyordu...
Oyunun en iyi özelliklerinden birisi hasar modellemesiydi. Her vurulduğumuzda sağ üst taraftaki göstergeler bize hangi bölgelerin hasar aldığını gösteriyordu. Özellikle tekerleklerimiz maksimum hasar aldığında ilerleyemiyorduk bundan kurtulmanın yolu ise aksi yöne ateş edip milim milim ilerlemekti :). Bu hasarları her level'ın sonunda topladığımız puanlarla tamir etme şansımız vardı. Diğer bir seçeneğimiz ise yeni ekipmanlar almaktı.
Her Bölümün sonunda çeşitli dükkanlardan silah, kalkan, tekerlek gibi aksesuarlarla aracımızı modifiye edebiliyorduk. Bu dükkanlardaki insanlarında kendilerine has tavırları vardı mesela bazıları sattıkları malı geri almıyordu, bazıları hasarlı mal satıyordu. Bunlar oyundaki gerçekçilik havasını yükseltiyordu.
Çoğu Amiga oyununda olduğu gibi bu oyundada insanı çıldırtan şeyler oluyordu. Bazı bölümlerdeki ışınma yerlerinin çoğu bizi bir uçuruma ışınlıyordu. Bazı bölümlerde etrafımızdaki kutuları kullanıp finish bölgesine ulaşmamız gerekiyordu. Bu kutularıda eğer yanlış kullanırsak kendi kendimizi köşede sıkıştırabiliyorduk. Her ne kadar bu anlarda sinirlensek bile, şüphesiz bizde oyuna daha fazla bağlanıyorduk.

Amiganın kendine özgü bir başka oyunu...

0 yorum: