4 Temmuz 2009 Cumartesi

Rick Dangerous

Core Design tarafından 1989 yılında piyasaya sürülen platform oyunu.

Rick isimli karakteri yönettiğimiz oyun, amazon sefalarında uçarken uçağımızın düşmesiyle başlıyor. Rick için kısaca Indiana Jones özentisi diyebiliriz. Oyunda bu filmden oldukça esinlenmiş. Zaten oyun başlar başlamaz tıpkı Indiana Jones serisinin ilk filmi Raiders of the Lost Ark'taki gibi yuvarlanarak gelen bir kayadan kaçıyoruz .Oyundaki silahlar tabanca ve dinamit. Fakat cephaneler bölümler içinde oldukça az sayıda ki zaten genelde kurşunumuz veya dinamitimiz kalmadığı için çaresiz bir şekilde ölüyorduk. Oyunun en sinir bozucu yanlarından biri ise heryerden çıkan akıl almaz tuzaklar. Bu tuzaklar için de hiç bir uyarı yok. Mesela dümdüz ilerlerken bi yerden ateş gelebilir veya bi yerden diken çıkabilir.
Oyundaki bölümlerde de şüphesiz Indiana Jones havası var. Amazon ormanları, Mısır gibi yerlerde geçiyor. Bir bölümde Nazilerle savaşıyoruz. Bölümler oldukça uzun ve oyunda sadece bir bölümü bitirmek bile oldukça sabır gerektiriyor. Oyunu oynayanlar öldüğümzde çıkan "wuaAaAa" sesini kesin hatırlayacaklardır.

Eski güzel oyunlardan bir başka tanesi. Ayrıca Flash programcıları bu oyunun bir remake'ini yaptılar ve internet üzerinden ücretsiz oynayabiliyorsunuz. Oynamak isteyenler http://rickdangerousflash.free.fr/

1 yorum:

Tamer dedi ki...

Rick benim de hayatımı çok etkilemiş bir oyundur.Her ekranına hastayım :).
Zamanında arkadaşlar benimle alay ederlerdi ; 17 yıl sonra ne yapıyor olacağım diye... rick 17 oynayacakmışım :D.