20 Temmuz 2009 Pazartesi

Silk Worm

Tecmo tarafından 1988 yılında arcade makineler için piyasaya sürülen 1989 yılında ise Virgin Games tarafından Amiga'ya uyarlanan shoot' em up oyunu.

Oyunda kontrol edebileceğimiz iki araç mevcut. Bunlar helikopter ve jip. İki kişi ile birlikte de oynayabildiğimiz oyunda klasik olarak kimse jipi almak istemezdi. Fakat sonunda uzun ısrarlar sonucu "helikopteri ben alıyorum ama seni koruyacağım merak etme" gibi laflara aldanılarak biri jipi seçmek zorunda kalırdı.
Oyunda toplam 10 bölüm mevcutdu. Bu on bölüm boyunca üzerimize gelen herşeyi yokedip ilerlemeye çalışıyorduk. Bölümlerin sonunda ise bizi ya büyük bir helikopter yada bir tank beklerdi. Tankı uzun bir süre patlatamazsak Tank çıldırıp ekranı mermi bombardımanına tutardı. Ayrıca oyun kendini 6. bölümden sonra otomatik olarak kaydediyordu (oyun takılı olduğu sürece) ve bizi boş diskete oyun kaydetme ızdırabından kurtarıyordu.Oyunun grafikleri oldukça sıradandı. Soldan sağa akan ekranda görsel olarak dikkatimizi çeken tek şey arkadaki dağ, taş manzaralarıydı. İlerleyen bölümlerde düşmanlardan ve mermilerden onlarıda göremiyorduk zaten :)...
Oyundaki çeşitli power up'lar silahımızın güçlenmesine ve hızlanmasına olanak tanıyordu. Power up'ların dışında belli bir süre bizi koruyan korumalar da alıyorduk. Jip bu konuda da çaresizdi çünkü korumalar genelde ekranın üst bölgelerinde çıkardı.

Özellikle iki kişi ile oynaması çok zevkli bir oyundu...

0 yorum: