3 Eylül 2008 Çarşamba

Magic Pockets

Renegade'nin 1991 yılında piyasaya sürdüğü platform oyunu.

Bitmap Brothers tarafından geliştirilen bu oyunda Bitmap Kid adlı karakteri yönetiyoruz. Oyunda toplam 4 farklı ana bölüm var. İsimleri ise Caves, Jungle, Lake ve Mountain. Bunların içinde değişik ara bölümler de var bisiklet yarışı, hazine bulma gibi.Oyundaki silahımız her ana bölümün temasına göre değişiyor. Örneğin ilk ana bölümde hortum atarken son ana blümde kartopu atıyoruz. Silahımızın gücü ise ateş etme tuşuna basılı tutmamızla orantılı olarak artıyor... Basılı tutuğumuz takdirde silahımız daha güçlü bir şekilde düşmanlara etki ediyor.Ana bölümden ana bölüme değişen tek şey silahlar değil. Her ana bölümün kendine özgü bir objesi var. Birinci ana bölümde bisiklet (hatta fazla gaza gelindiğinde ön tekerlek bile kaldırılabilir), ikincisinde boks eldiven, üçüncüsünde suda nefes almamızı sağlayan başlık, dördüncüsündede daha yükseğe zıplamamızı sağlayan bir alet vardı.

Oyuna esas renk katan aldığımız sarı yıldızlar'dı. Bu sarı yıldız'dan korunma, ışınlanma ve kendi silahımız dışında silahlar alabiliyorduk (lav, lazer, çivi dolu çanta gibi) . Tabiki bunlar şansa göre çıkmıyodu, oyun boyunca aldığımız mavi yıldızlara göre belli oluyordu. Mavi yıldızımız ne kadar çok ise kutudan çıkacak şey o derece önemli oluyordu.

Oyun oynanış olarak çok düz bir yapıya sahip (düşmanları öldür ve ilerle). Grafikler fena değil, Müzikler hakkında ise bişey söyleyemicem çünkü oyunda müzik yok (açılıştaki müzik iyiydi ama:). Oyunu diğer platform oyunlarından ayıran çok önemli bi özelliği olmasa bile nostalji severler için tekrardan oynamak keyifli olabilir.

0 yorum: