4 Eylül 2008 Perşembe

Another World

U.S. Gold tarafından 1991 yılında piyasaya sürülen arcade - platform oyunu...

Delphine Softare tarafından geliştirilen oyun, bir çok oyuncuya göre tüm zamanların en iyi oyunlarından biri...

Oyunda Lester Knight Chaykin adlı karakteri yönetiyoruz. Karakterimiz bir bilim adamı ve bir gün laboratuarda deney yaparken laboratuara yıldırım düşmesi sonucu kendisini bambaşka bir gezegende bulur ve olaylar gelişir.
Oyuna ilk başladığımız anda elimizde hiçbirşey yok. İkinci bölümün hemen başlarında silaha sahip oluyoruz. Bu silahı 3 farklı şekilde kullanabiliyoruz (basıp çektiğimizde ateş, biraz basılı tutarsak kalkan, uzun süreli basılı tutarsakda daha güçlü ateş). Çoğu bölümde bulmacalar var. Oyundaki birbirinden farklı mekanlardan bazıları göl, mağara ve hapishane.
Oyun birçok açıdan yenilikçi bir oyundu. En büyük yeniliği ise şüphesiz sinematografik yapısıydı. Oyun, sinema dünyasıyla oyun dünyasını birleştiren ilk yapımlardandı. Senaryosu ve görselliğiyle adeta sürükleyici bir film gibiydi, birçok sahnesi oyun tarihinin unutulmazları arasında yer alır. Aralara eklenmiş müthiş videolarıda unutmamak gerekir.
Amerika'da Out of this World adıyla piyasaya sürülen oyunun birde 2006 yılında 15. yılı nedeniyle piyasaya çıkmış geliştirilmiş bir versiyonu bulunmaktadır.
Bilgisayar oyunlarına meraklı her kişinin mutlaka oynaması gereken bir oyun. Her yönüyle bir başyapıt.

2 yorum:

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

oyunun tek kötü yanı daha başlar başlamaz oyuna alışmadan öldürülmendi...cıglık efekleri filanda hatırlıyorum bu oyun oynarken ama bitiremmemiştim :(((

Korhan Korman dedi ki...

evet evet nasıl unutmuşum bu oyunu.Bu bir başyapıt hemen bulup oynamam lazım.