30 Ağustos 2008 Cumartesi

Super Frog

Team 17 'nin 1993 yılında piyasaya sürdüğü klasikleşmiş platform oyunu...

Oyunun konusu aslında oldukça basit, bir cadı prensimizi lanetliyip bir kurbağa çeviriyor ve sevgilimizi kaçırıyor... oyun bundan sonra başlıyor ve kurbağamızla birlikte birbirinden renkli bölümlerde sevgilimizin peşine düşüyoruz...
Oyun sırasında yaptıklarımız klasik platform oyunlarıyla hemen hemen aynı puan toplamak, koşmak, zıplamak, bunun yanında oyun sırasında aldığımız ekstra objelerlede kurbağamıza yenilik katıyoruz (uçmak, ateş etmek gibi).

Her ne kadar 5 tane ana bölüm var gibi gözüksede aslında toplam ana bölüm sayısı 6 idi... Beşinci ana bölümden sonra aya çıkıyorduk ve diğer bölümlerden farklı olarak shoot em up tarzı bir bölüm oynuyorduk. Bu level'in ismi de Project-F'ti (muhtemelen Project-X'e bir gönderme) Bu bölüm Diğer ana bölümler gibi 4 kısımdan oluşmuyordu tek seferlik, tadımlıktı. Burayı geçtiğimizde altıncı ana bölüme geçmeye hak kazanıyorduk... Oyundaki ana bölümler, The Forest,The Castle, The Circus, Ancient Egypt, Ice World, Project-F ve The Space'den oluşuyordu.
Oyundaki bölümler normal olarak gitgide dahada zorlaşıyordu. Ayrıca nerdeyse her bölümde gizli geçitler bulunuyordu. Oyunun en beğendiğim özelliklerinden birisi de Password olmasıydı çünkü eski oyunları save etmek bazen insanı çıldırtabiliyordu... Ancak Oyunda Password almak çok da kolay değildi.
Her bölümden sonra burada 3 kırmızı kutuyu (ben onlara kola derdim) denk getirip bölümün password'unu almak gerekiyordu... O kadar uğraşıp geçtiğiniz bölümden sonra password alamamak insanı oldukça sinirlendiriyordu. Ancak bu sinir diğer bölüme daha çok motive olmamızı sağlıyordu.
Oyunu diğer platform oyunlarından ayıran bi kere çok hızlı bir oyun olması idi. Grafikler ise zamanına göre çok iyiydi, cıvıl cıvıl renkli bölümleriyle bizi oyunun içine sokuyordu. Müzikler de çok iyiydi her ana bölümün kendine has bir müziği vardı ve bu müzikler bölümün ana temasıyla gayet uyumluydu. Zorluk seviyesi ise gayet güzel ayarlanmıştı hiç bir bölümü rahat bi şekilde bitiremiyorduk (belki ilk ana bölüm hariç)... Oyunun en önemli özelliklerinden biri ise bağımlılık yapması yıllar sonra bile bir şekilde oynamaya başlarsanız, bırakamıyorsunuz.

Herkesin mutlaka oynaması gereken bir oyun...

1 yorum:

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

Gerçekten çok sağlam bir oyundu ve hızlı kahramanımızın hızlı hareket ediyor olması ayrı bir keyif veriyordu insana...Özlemişim eline sağlık dostum...